Banner IES

Cine

Arrow
Arrow

GTranslate

Catalan Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish

Història del Centre

L'IES "Veles e Vents" del Grau de Gandia va nàixer de la necessitat de creació d'un centre de secundària per donar resposta a unes inquietuds educatives de la població amb fills en edat escolar. Un dels objectius de la comunitat educativa era evitar el trasllat de l'alumnat a Gandia en el primer curs d'ESO, alumnat que van considerar era massa jove per desvincular-lo del seu entorn.

Així mateix es va valorar que la creació d'un IES al Grau era socioeconòmicament rendible, ja que existia la suficient demanda educativa. La població del nucli urbà i de la platja de Gandia ha augmentat considerablement, ja que cada vegada més aquesta última està poblada tot l'any.

Després d'una sèrie de negociacions, actes reivindicatius i esforços per part de tots, l'IES es va fer realitat el curs 98-99 quan va encetar el seu funcionament com a extensió de l'IES "Tirant lo Blanc" de Gandia en uns locals cedits per la Confraria de Pescadors al port i que l'Ajuntament de Gandia va adaptar a les necessitats del 3r curs de l'ESO, que va iniciar el seu procés educatiu.

El nom de "Veles e Vents" es va suggerir en un Consell Escolar celebrat al C. P. Joan XXIII el curs 97-98 (Centenari d'Ausias March) en homenatge a l'escriptor saforenc.

El curs 99/2000 es va incorporar el 4t curs d'ESO, adaptant-se noves aules i va ser en el 2001/2002 quan passàrem a unes aules prefabricades amb l'alumnat de segon cicle de secundària.

El curs 2002/2003 es va fer l'adscripció del primer cicle d'ESO del C.P. Joan XXIII a la secció del Grau, i l'IES va quedar amb tot l'ESO complet.

Ha estat aquest curs 2003/2004 quan hem estrenat el nou edifici amb l'alumnat següent: 2 grups de 1r d'ESO, 3 grups de 2n d'ESO, 3 grups de 3r d'ESO, 2 grups de 4t d'ESO, 2 grups de 1r de Batxiller, i els Cicles Formatius ("Serveis Socioculturals i a la Comunitat" i "Comunicació, Imatge i So"), amb un total de 585 alumnes i 49 professors/es.

Al nostre IES un alumne pot cursar:

  • ESO: ensenyament obligatori amb una durada de quatre cursos acadèmics.
  • BATXILLERAT: ensenyament postobligatori que té una durada de dos cursos i amb dues modalitats: "Humanitats i Ciències Socials" i "Ciències de la natura i la Salut".
  • CICLES FORMATIUS: ensenyaments que donen a l'alumne una preparació per accedir al món laboral i també poder seguir estudis a la Universitat. Al centre hi ha dues famílies professionals: "Serveis Socioculturals i a la Comunitat" i "Comunicació, Imatge i So".

Equip Directiu i Directiva de l'AMPA del C.P. Joan XXIII del Grau de Gandia, celebrant la cessió del terreny de l'Institut Veles e Vents